Rick Veenstra heeft grote plannen

Rick Veenstra heeft grote plannen. Aanvankelijk was hij van plan om de opleiding Transport en Logistiek bij STL te gaan volgen. Voor deze opleiding moest hij een stageadres vinden. Dit vond hij bij Makken Verhuizingen in Groningen. In eerste instantie zou hij enkele maanden blijven voordat zijn opleiding zou starten, maar het werk bleek zo leuk dat hij bleef. Dit tot vreugde van zijn werkgever, die Rick omschrijft als collegiaal, hardwerkend en leergierig.

Wie is Rick Veenstra?

“Rick 21 jaar, woonachtig in de stad Groningen. Sinds anderhalf jaar ben ik werkzaam bij Makken Verhuizingen in de functie van Inboedelverhuizer. In mijn vrije tijd ben ik aan de waterkant te vinden om te vissen en sleutel ik aan auto’s.”

Hoe ben je in de verhuisbranche terechtgekomen?

“Ik was van plan om de opleiding Transport en Logistiek bij STL te gaan doen en daarbij had ik een stageplek nodig. Via die weg ben ik bij Makken Verhuizingen terechtgekomen. In het begin had ik geen idee wat het  verhuisvak inhield. Het werk beviel mij heel goed en daarom besloot ik om de opleiding niet te gaan volgen, maar het werk te blijven doen in vast dienstverband en intern het vak te leren.”

Rick Veenstra, verhuizer met grote plannen

Vorig jaar heb je de opleiding Inboedelverhuizer van Verhuiscollege gevolgd. Wat vond je daarvan?

De opleiding Inboedelverhuizer vond ik erg leerzaam en interessant. Tijdens de opleiding heb ik veel tips gekregen. Vooral van de module communicatie heb ik veel geleerd. Ik heb mijn diploma inmiddels behaald. Op dit moment ben ik bezig met het halen van het C-rijbewijs. Daarna hoop ik snel de weg op te kunnen voor onze klanten. En ik ga nog een vervolgopleiding doen bij Verhuiscollege.”

Hoe kijk jij naar de verhuisbranche?

“Het verhuisvak vind ik erg afwisselend, leuk en uitdagend. Ik kan mijn energie er goed in kwijt en geen dag is hetzelfde. Elke klant en elke verhuizing is weer anders. Ik hoop dit werk nog lang te mogen doen.”

Rick Veenstra heeft grote plannen

“Over een jaar of tien zie ik mij als voorman en leermeester. Ik kan dan met mijn eigen ploeg verhuizingen uitvoeren.  En uiteraard rijd ik dan op mijn eigen verhuiswagen.”

Heb je nog tips en trics voor collega verhuizers?

“Maak van elke dag een feestje en geniet waar je genieten kan. Vooral van dit uitdagende vak!”

Bron: vakblad Verhuizen 2022-3

MEER NIEUWS