Ook ”Miss Rebel Queen” vindt werken in de verhuisbranche leuk

MARGRIET BRABANDER

Soms kom je mensen tegen die meteen je aandacht trekken. Tijdens een recent webinar “Omgaan met lastig gedrag” van Verhuiscollege viel Margriet Brabander van Mondial van de Velde ’t Veentje op door haar bos met krullen en door haar introductie. Ook Margriet vindt werken in de verhuisbranche leuk.

Wie is Margriet Brabander?

Margriet: “Een moderne vrouw, zorgzame dochter, moeder, zus en vriendin die met beide benen in deze wereld staat. En die genoeg heeft mee gemaakt om nu zichzelf te kunnen zijn, zonder zich al te druk te maken over de mening van anderen… en een beetje gek.”

Wat doe je bij verhuisbedrijf Van der Velde Verhuizingen en hoe lang werk je al in de verhuisbranche?

“Ik werk nu ruim anderhalf jaar bij Van der Velde Verhuizingen. Werken in de verhuisbranche is leuk! Met heel veel plezier neem ik de telefoon op en houd mij de laatste tijd vooral bezig met ondersteunende taken voor de financiële afdeling van het verhuisbedrijf. Verder verzorg ik de administratieve taken in de ruimste zin van het woord, maar ik heb ook een fijne schoonmaak relatie met het koffiezetapparaat. Daarnaast verzorg ik met alle liefde de planten die ik zelf heb meegebracht (dat was een voorwaarde dat ik planten neer zou zetten, haha).”

Werken in de verhuisbranche is leuk! Verhuismedewerker Margriet Brabander over haar passie voor het verhuisvak

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit?

“Ik werk op dinsdag, woensdag en vrijdag en help dan klanten met vragen of bijvoorbeeld afspraken voor taxatie of voor het halen en brengen van verhuismaterialen. Verder controleer ik de werkbrieven van inhuurkrachten en financiële bescheiden.“

Je hebt naast verhuizen ook een tweede carrière? Hoe ben je daartoe gekomen?

“Ik ben nogal een creatief persoon en ben ooit voor de lol begonnen met face-painten (schminken 2.0 zoals de klanten dat graag noemen). Dit ging mij zo goed af dat ik dacht: als ik nu ook eens de opleiding tot visagiste erbij zou doen, dan kan ik dit alles mooi combineren en mijn beroep ervan maken. De opleiding heb ik met een mooi rapport afgerond, maar ik heb niets met het vak op zich. Ik houd meer van het extremere werk, Halloween is daar een goed voorbeeld van.”

Hoe doe je dat?

“Sinds september 2009 heb ik een eigen onderneming in het face-painten. Een paar jaar geleden is het airbrushen hieraan toegevoegd. Airbrush-tattoos zetten op festivals en evenementen loopt ontzettend goed, maar dit zijn vooral opdrachten voor in het weekend of de avond. Ik miste echter de afwisseling, collega’s om mij heen en een gestructureerde werkweek. Dit waren dan ook de redenen om in te gaan op de vrijgekomen vacature bij Van der Velde Verhuizingen. Verhuizen in de verhuisbranche bleek erg leuk.”

“Niet zeuren, maar werken en gaan met die banaan”

 

Je woont in het Westland, de mensen daar hebben vaak dezelfde instelling als de mensen in de verhuisbranche; niet zeuren maar werken. Hoe ervaar jij dat?

“Daar kan ik mij zeker in vinden, mijn collega’s zijn over het algemeen Haagse jongemannen en hebben stuk voor stuk de instelling van niet zeuren maar werken en gaan met die banaan. Zelf ben ik een Haagse, maar ben getrouwd met een Westlander; dus die mentaliteit herken ik wel.” 

Wat zijn je ambities?

“Ik wil een fijne collega zijn/blijven voor iedereen met wie ik werk. De verhuisklanten zo goed mogelijk te woord staan en ze een fijn en vertrouwd gevoel te mogen geven over ons mooie verhuisbedrijf. Daarnaast blijf ik hopen dat er straks weer ruimte is voor festivals en evenementen. Het is fijn om een werkgever te hebben die mij daar de ruimte voor geeft.”

Wat zou jij je collega’s in de verhuisbranche nog willen meegeven?

“Wat hebben we toch met zijn allen mooi werk in de verhuisbranche! Met de juiste instelling, schouders eronder en niet zeuren maar werken, komen we tot mooie klussen.”

Bron: vakblad Verhuizen 2021-2

MEER NIEUWS