Uitzendkracht Dominique vindt de afwisseling het leukste

Uitzendkracht Dominique vindt de afwisseling het leukste. Uitzendkrachten vervullen een belangrijke rol bij het opvangen van pieken in de branche. Samen met vaste medewerkers zetten zij zich ervoor in om verhuisopdrachten tot een succes te maken. Als je wel vóór, maar niet bij het verhuisbedrijf werkt, vraagt dat niet zelden extra inzet en motivatie om dezelfde waardering te mogen oogsten. Eén van die gewaardeerde tijdelijke krachten is Dominique. Niet zomaar ‘een Wiver’, maar volgens zijn Poulemanager “een multi inzetbare allround verhuizer met vele sterke kanten, die trots is op zijn vak.” Een topper dus. En hij kan het weten.

Ambassadeur

“Dominique kunnen wij zowel inzetten voor het particuliere werk als voor projectverhuizen”, aldus Jeroen Bolinde, Poulemanager van Wiver in Diemen. “Van alle relaties waar hij voor werkt, of dat nu zelfstandige verhuisbedrijven zijn of samenwerkingsverbanden, krijgen we opvallend positieve feedback over zijn inzet. Dominique groeit ook nog steeds in zijn vak, is ervaren met de verhuislift en heeft via Wiver zijn VCA en hijsbewijs behaald. Hij leidt ook nieuwe medewerkers op. Wat ons betreft een ambassadeur. Die ontwikkeling stimuleren we ook graag, door te investeren in de verdere ontwikkeling van onze mensen.” En Dominique (36) zelf? Deze blijft er nuchter onder: “Ik woon in Kortenhoef, werk bij Wiver en geniet van mijn vrijgezellenleven. Ik ga regelmatig varen met mijn boot en gooi dan graag een hengeltje uit.”

Hoe lang werk je in de verhuisbranche?

“Twee jaar geleden begon ik bij Wiver. Dit was ook mijn eerste verhuiservaring. In het verleden heb ik wel eens geholpen met verhuizen, maar niet professioneel. Ik werk dagelijks voor verschillende bedrijven, waaronder Erkende Verhuizers. Dit houdt het werk voor mij afwisselend.”

Bevalt het een beetje als uitzendkracht verhuizer?

“Prima. Ik ben vrij druk van mijzelf, daarom is het fijn dat ik wat afwisseling heb in mijn werk. Ook voor de mensen om mij heen, zodat zij niet elke dag met mij hoeven te werken. Ik vind het leuk om meerdere manieren van verhuizen te zien bij de verschillende bedrijven. Hier steek ik veel van op.”

Uitzendkracht Dominique vindt de afwisseling het leukste

Ben jij zo’n leergierig type?

“Ik wil mijzelf verder ontwikkelen en heb onlangs bij Verhuiscollege mijn opleiding Projectverhuizer afgerond. Zojuist heb ik gehoord dat ik geslaagd ben! Verder ben ik begonnen om mijn C-rijbewijs te halen. Deze kansen heb ik van Wiver gekregen en daar ben ik heel blij mee.”

Afwisseling in het vak

Wat vindt jij het meest aanstrekkelijk in jouw vak: “Toch de afwisseling. De ene dag ben ik verhuizer, de andere dag word ik ingezet als Rigger hef/reachtruckchauffeur, of in de bouw om noodhospitalen te bouwen. Heel afwissend en daarmee ook uitdagend.”

Wat zijn jouw sterke kanten?

“Daar weet ik niet zo snel een antwoord op, ik kan al best veel. Ik vind het leuk om met mensen te werken en het ijs te breken, door wat grappen en grollen en daarmee wat rust te creëren bij de klant. Mijn ervaring deel ik graag met nieuwe collega’s, daar wordt ons verhuisteam sterker van. En ik leer nog elke dag om dingen te verbeteren.”

Hoe is dat om als uitzendkracht samen te werken in een verhuisteam met vaste krachten?

“Samenwerken met vaste krachten vind ik geen probleem. De een is natuurlijk leuker dan de ander, maar over het algemeen vind ik het leuk.”

De afwisseling in het vak vind jij het leukste. Wat wil je uiteindelijk bereiken?

“Ik wil graag blijven groeien bij Wiver, mijn groot rijbewijs halen en chauffeur worden. Dat is op dit moment het doel waar ik mij volledig op focus.”

Bron: vakblad Verhuizen 2021-6

MEER NIEUWS