Martijn Altorf stoomt nog lekker even door

“EEN EIGEN VERHUIS-CAO MET EEN BETERE ‘ZWAAR WERK’ REGELING IS EEN MUST”

Martijn Altorf stoomt nog lekker even door. Van Ede International Moving is voor veel generaties in Wassenaar en omgeving een begrip. De stofjas is inmiddels ingewisseld voor een nette softshelljas. Voorman Martijn Altorf is al bijna 23 jaar actief voor Van Ede en dat bevalt nog steeds prima. Hij ziet verbeterpunten voor de pensioenregeling, want: “Hoe kan je tot je 67ste dit werk nou gezond uitvoeren?”

Van de bijna 100 jaar dat het bedrijf bestaat, heeft Martijn Altorf er 23 jaar meegemaakt als werknemer. “In 1999 ben ik bij Van Ede International Moving in vaste dienst gekomen. Het bevalt nog steeds prima! Door de jaren heen zijn mijn werkzaamheden wel veranderd: van assistent verhuizer tot voorman. Mijn werkzaamheden zijn heel divers: van het aanspreekpunt voor de klanten, het aansturen van de verhuisploeg, tot de- en montage van meubels.

Wie is Martijn?

“Ik ben in 1978 in Leiden geboren en woon in Wassenaar met mijn gezin, dat bestaat uit mijn vriendin Margaret, mijn zoon Jelte van 9, mijn dochter Minte van 8 en mijn zoon Teije van 5 jaar oud. Ik vind het leuk om mijn zoons te coachen bij het voetbal. Daarnaast kijk ik graag bij de hockeywedstrijden van mijn dochter en de paardrijlessen van alle drie.”

Dat klinkt als behoorlijk ingeburgerd…

“Dat het bedrijf in Wassenaar gevestigd is, is geen belemmering. Qua werk zitten we voornamelijk in het hogere segment van klanten. Vroeger stonden we ook wel bekend als het verhuisbedrijf met de stropdas en de stofjas. Tegenwoordig gaan we meer met de tijd mee en dragen we een net overhemd, een nette trui en softshelljas.”

Wat zijn jouw sterke punten?

“Ik ben enthousiast en kan met alle collega’s goed overweg. Ik heb ruimtelijk inzicht. Daarnaast ben ik altijd op tijd, biedt een luisterend oor voor collega’s en kan goed communiceren.”

Martijn Altorf stoomt nog lekker even door

Hard werken voor wéér een tevreden klant…

Is dat overwegend door ervaring of heb je ook vakopleidingen gevolgd?

“Ik heb bij Van Ede best wat opleidingen kunnen volgen: assistent verhuizer, inboedelverhuizer, voorman verhuizer met daaraan gekoppeld BHV, mobiele fysieke belastingen en een training voor het besturen voor een 16-tons heftruck voor het wisselen van onze 20-voet containers op de vrachtauto’s. Ook heb ik mijn Handyman diploma behaald bij Verhuiscollege.”

Je kan goed communiceren, waar blijkt dat uit?

“Ik kan met al mijn collega’s goed overweg en kan mijn team op locatie goed aansturen wie welke werkzaamheden op de klus kan uitvoeren. Ik heb zo mijn serieuze momenten, ben ook in voor een dolletje op zijn tijd.”

Waar krijg jij energie van in jouw werk?

“Als de klus op locatie lekker loopt, iedereen zijn werkzaamheden goed uitvoert, aan het eind van de week een tevreden klant en op vrijdagmiddag op tijd alle werkzaamheden af hebben en gezamenlijk aan een biertje zit!”

Van Ede voorman Martijn Olthof is dol op de afwisseling in zijn vak

De werkzaamheden van Martijn zijn heel divers

Waar sta jij over vijf jaar?

“Dan zie ik mij nog steeds werken bij Van Ede, waar op dit moment de volgende generatie al klaargestoomd wordt om het familiebedrijf voort te zetten, op hetzelfde niveau en misschien zelfs verder uit te breiden. Het lijkt mij leuk om de komende jaren nog andere werkvlakken binnen het verhuisbedrijf te leren kennen.”

Dat klinkt als een tevreden medewerker, zie jij nog verbeterkansen?

“Een eigen verhuis-cao, met hierin nieuwe afspraken over een betere ‘zwaar werk’ regeling. Tot je 67e dit werk gezond uitvoeren is belangrijk, maar ook echt een uitdaging. Hier moeten binnen de branche betere afspraken over gemaakt worden. Het verhuiswerk moet tot het ‘einde’ ook wel leuk blijven.”

Bron: vakblad Verhuizen 2022-5

MEER NIEUWS