Jeremy wil van elke verhuizing een feestje maken

“ZIE JE WERK NIET ALS WERK, MAAR ALS IETS WAT JE LEUK VINDT OM TE DOEN”

Jeremy van Haarlem Jeremy wil van elke verhuizing een feestje maken en is destijds door zijn nieuwsgierigheid besmet geraakt met het verhuisvirus. Door de ruimte en vrijheid die hij krijgt in zijn werk is geen dag hetzelfde. Samen met zijn collega’s vindt hij het fijn om een verhuizing naar tevredenheid van de klant uit te voeren, waarbij een hoop lol zeker niet mag ontbreken.

Jeremy is volgens zijn collega’s een vrolijke en gezellige jongeman van 20 jaar en hij heeft een grote passie voor voetbal, zowel op het veld als op televisie. “In het tweede leerjaar van mijn opleiding Manager Transport & Logistiek heb ik mijn stage bij W. van Haarlem Verhuisservice in De Meern doorlopen. Hier heb ik alle kneepjes van de werkzaamheden op kantoor geleerd, zoals het klantencontact, plannen en het aansturen van collega’s. Uiteindelijk ben ik ook meegegaan de weg op, omdat ik toch wel nieuwsgierig was hoe een verhuizing verloopt en hoe de plan van aanpak is voor een verhuizing.”

Jeremy van Haarlem wil van elke verhuizing een feestje maken

En, beviel het?

“Na het halen van mijn MBO-diploma was ik inmiddels zo besmet geraakt met het verhuisvirus, dat ik graag wilde blijven en wilde doorgroeien. In september 2022 heb ik mijn CE rijbewijs behaald. Sindsdien ben ik chauffeur/verhuizer en ga ik dagelijks met een groep collega’s op pad om particuliere verhuizingen te verzorgen. Ook ga ik geregeld alleen naar het buitenland voor verhuizingen en transporten.”

Van elke verhuizing een feestje maken

“Elke dag is anders. Je hebt de ruimte en vrijheid om de klus van die dag zo aan te pakken, zoals je dit zelf wilt. Uiteraard in overleg met je collega’s. Het is fijn om de verhuizing naar tevredenheid van de klant te kunnen uitvoeren en ook nog veel lol met je collega’s te hebben en met de klant natuurlijk! We proberen er elke dag een klein feestje van te maken. Het is toch zwaar werk en zo wordt het wat ‘lichter’.”

Zijn er ook minder leuke kanten?

“Het minst leuke vind ik verhuizingen die geen leuke aanleiding hebben, bijvoorbeeld een pijnlijke echtscheiding of een overlijden. Dit vind ik moeilijk voor de klant. Door de verhuizing goed uit te
voeren, hoop ik dat het daardoor voor de klant wat makkelijker wordt. En een eind moeten lopen bij een klus vind ik ook niet leuk, want tenslotte is een goede verhuizer een luie verhuizer!”

Je hebt het diploma Voorman inboedelverhuizer behaald. Wat vond je van de opleiding?

“De opleiding vond ik leuk omdat je de ervaringen kunt delen met de collega-verhuizers op de opleiding en je leert slimme tips en tricks om met verschillende scenario’s om te gaan.”

Waar sta jij over vijf jaar?

“Over vijf jaar hoop ik met hetzelfde enthousiasme nog steeds verhuizer te zijn, met een leuke groep collega’s. En hopelijk kan ik door mijn ervaring andere collega’s het verhuisvak leren, zodat ook zij zich verder kunnen ontwikkelen.”

Heb jij nog een tip voor collegaverhuizers?

“Zie je werk niet als werk, maar als iets wat je leuk vindt om te doen en je het fijn vindt om mensen te helpen!”.

Bron: vakblad Verhuizen 2024-1

MEER NIEUWS