Vrachtrijder Tim wordt weer verhuizer

Vrachtrijder Tim wordt weer verhuizer, want: “er gaat niets boven verhuizen!” Vrachtwagenchauffeur worden, de droom van menig kind. En niet alleen van kinderen. Ook de droom van veel verhuizers. Tim Evers was er één van: “lekker met de vlam in de pijp, veel knaken verdienen als internationaal rijder.” Hij haalde zijn groot rijbewijs en ging op pad. Alleen, wat doe je als je er dán erachter komt dat “thuis” niet in de cabine is, maar echt gewoon thuis? Dan ga je weer terug naar je oude stiel, want: “er gaat niets boven verhuizen!”

Hij noemt zichzelf eigenwijs, maar ook meedenkend, zorgzaam en een teamplayer. Belangrijke eigenschappen voor een verhuizer. Bescheiden is hij ook, want hij staat niet graag pontificaal met zijn gezicht in het blad. Tim Evers (33) maakt het allemaal niet te ingewikkeld “Ik heb een seizoenkaart van NEC en drink graag een biertje met vrienden”.

Vrachtwagenchauffeur Tim Evers wordt weer verhuizer

UTS Verkroost

Hoelang werk jij voor UTS Verkroost Nijmegen BV? Tim: “Ik werk hier vanaf 2013, met een vast dienstverband tussen november 2017 en eind november vorig jaar. Inmiddels heb ik weer een dienstverband vanaf 1 januari. In de tussenperiode heb ik een uitstapje gemaakt naar het internationaal transport.”

Verhuizen

Wat heb je hiervoor gedaan? Tim: “Dat varieerde. Ik zat in de pakketdienst, ben een tijdje schilder geweest en verhuizer bij Arts Verhuizingen en Gebr. Krijnen verhuizingen.”

Opleiding

Welke opleiding heb je gevolgd? Tim: “De schildersopleiding en een chauffeursopleiding.”

Vrachtrijder Tim

Waarom wilde jij internationaal chauffeur worden? Tim: “Ik dacht, dat wordt flink wat geld verdienen. Lekker de hele week weg zijn. Mooie plekken ontdekken in Europa. Omdat ik alleen woon en alle kosten zelf moet dragen, wilde ik graag wat meer geld verdienen. Dit kan als internationaal chauffeur door overuren en de nachtvergoeding.”

Team

Wat zijn voor jou de belangrijkste verschillen tussen internationaal chauffeur en verhuizer? Tim: “Het werken in teamverband, vooral in Nederland, en elke avond weer thuis zijn. Als Internationaal chauffeur rijd je door Europa en overnacht je voornamelijk in de vrachtwagen.”

‘s-Avonds thuis

Waarom toch terug naar verhuizen? Tim: “Het was totaal niet mijn ding, dat veel alleen werken. Je hebt geen aanspraak. Je kan tegen niemand klagen. Ze zeggen dat je cabine je huis is, maar ik ben erachter gekomen dat mijn huis toch echt gewoon thuis is. Verder heb je bij verhuizen veel meer vrijheid. Sowieso hebben we bij deze werkgever veel vrijheid en dat miste ik toch wel, zeg maar.”

Je hart volgen

Heb je nog een tip voor mensen die twijfelen tussen beide beroepen? Tim: “Volg je hart en doe wat je zelf het meest gelukkig maakt, want dat je als internationaal chauffeur meer verdient, betekent niet dat je automatisch gelukkiger bent.”

Blij

Vrachtwagenchauffeur Tim wordt dus opnieuw verhuizer. Waren ze bij UTS Verkroost blij om jou weer te zien? Tim: “Reken maar! Ze hadden zelf al onderling gezegd dat ik waarschijnlijk na een paar weken wel weer terug zou komen.”

Toch weer verhuizer

Wat wil je bereiken, heb je een bepaald doel voor ogen? Tim: “Nee, ik zit wel op mijn plek nu als chauffeur verhuizer. Als ik einde van de middag de klanten blij kan achterlaten en ook het bedrijf blij is, dan ben ik ook blij. Daar krijg ik energie van. En ook van elke 25e van de maand, ha ha!”

Bron: vakblad Verhuizen 2022-1

MEER NIEUWS