Voorman en verhuisadviseur Werner Koopman van Apollo

“DE OPLEIDING VERHUISADVISEUR HEEFT MIJ NIEUWE INZICHTEN GEBRACHT”

Voorman Werner Koopmans van Apollo Verhuizingen in Amsterdam staat bekend als ondernemend en behulpzaam. Na 17 jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Binnen Apollo zou hij graag in de toekomst een combinatiefunctie willen van voorman en verhuisadviseur. Om zijn kennis en vaardigheden te vergroten, volgde hij de opleiding Verhuisadviseur en behaalde het diploma. “Je bent tenslotte nooit te oud om te leren!”

Voorman Werner in een notendop

“Ik ben 45 jaar jong en ik woon met mijn twee dochters van 18 jaar in Blokker. Ik ben een rustige man die iedereen wil helpen en geen uitdagingen uit de weg gaat. Ik ben ondernemend en houd niet van stil zitten. Ook ben ik altijd in voor een grap en een grol.”

Hoe lang ben je al werkzaam bij Apollo?

“Al 17 jaar, ik begon in de functie van assistent verhuizer en nu ben ik werkzaam als meewerkend voorman.”

Voorman en verhuisadviseur Werner Koopman van Apollo

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Elke dag anders. Ons werk is zo divers dat je de ene dag een particuliere verhuizing hebt en de andere dag een projectverhuizing.”

Hoe ben je in de verhuisbranche verzeild geraakt?

“In 2007 ging mijn oude werkgever failliet en ging ik op zoek naar een andere baan. Via een goede vriend kwam ik bij Apollo verhuizingen terecht. Ik kon meteen aan de slag als assistent-verhuizer.”

Wat vind jij leuk aan het verhuisvak?

“Ik denk toch wel de diversiteit binnen ons bedrijf. Elke dag iets anders en vaak met een team op pad.”

Zijn er ook minder leuke kanten?

“Sommige dagen kunnen best wel zwaar zijn, maar gelukkig hebben we steeds meer hulpmiddelen waardoor het allemaal een stuk minder zwaar is.”

Opleiding Verhuisadviseur

“Omdat er binnen ons bedrijf veranderingen aankomen en ik al een tijdje voorman ben heb ik aan mijn werkgever gevraagd of ik een nieuwe uitdaging kon starten. Zo ben ik bij de opleiding Verhuisadviseur uitgekomen. Samen met tien andere deelnemers, waarvan sommige ervaren, hebben we veel geleerd en onze ervaringen gedeeld. Voor mij heeft het veel nieuwe inzichten gebracht.”

Waar sta jij over 5 jaar?

“Ik hoop dat ik een combinatie kan gaan maken tussen voorman en verhuisadviseur, zodat ik nog heel lang kan meelopen in het vak.”

Heb je nog tips voor collega verhuizers?

“Ik zou als tip geven om opleidingen te volgen, zodat je met andere collega’s erover kan sparren. Ieder verhuisbedrijf heeft zijn eigen aanpak en zo kan je nieuwe inzichten krijgen of geven aan collega’s. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren!”

Bron: vakblad Verhuizen 2024-1

MEER NIEUWS