Verhuizer Koen geniet van ontstressen

Verhuizer Koen van Gennep geniet elke dag weer van de variatie in het vak, de sfeer, maar het meeste van het ontstressen van zijn klanten.

“Hier haal ik enorm veel voldoening uit”

Koen van Gennep, de zoon van directeur Kees van Van Gennep Verhuizers in Moordrecht, werkt hard aan zijn toekomst in de verhuisbranche. Op dit moment volgt hij de opleiding Voorman inboedelverhuizer, terwijl hij werkt voor zijn vader als verhuizer, chauffeur en binnenkort ook als voorman. De variatie in het vak biedt Koen veel voldoening, gestreste klanten een big smile bezorgen steekt daar met kop en schouders bovenuit.

Verhuizer Koen van Gennep

Stel je even voor Koen

“Ik ben Koen van Gennep, ik ben 25 jaar en woon in Gouda samen met een vriend van mijn volleybalteam. Ik heb een super leuke vriendin. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool en lekker volleyballen met mijn team.”

Ben je je carrière bij van Gennep begonnen of heb je nog andere banen gehad?

“Ik werk eigenlijk al best lang bij ons familiebedrijf. Vroeger werd ik in de schoolvakanties dan ook aan het werk gezet door mijn vader. Vanaf mijn 12e was ik ook al lekker bezig bij de autowasstraat van Van Gennep naast het verhuisbedrijf. Dit heb ik tot mijn 19e erbij gedaan. Verder heb ik de opleiding sport en bewegen afgemaakt. Vervolgens ben ik even werkzaam geweest als fitnessinstructeur in een sportschool in Moordrecht. Dit deed ik in de avonduren naast het verhuizen en dat werd uiteindelijk best wel veel. Dus ben ik daar mee gestopt.”

Hoe is het om voor je vader te werken?

“Vroeger vond ik het wat moeilijker omdat ik slecht kon omgaan met de kritiek die ik van hem kreeg. Het was toen erg lastig voor mij om de scheidslijn tussen de rollen van vader en werkgever te zien. Maar naarmate ik ouder werd ging dit steeds meer de goede kant op en begreep ik hem beter.”

Hoe ziet je toekomst er uit?

“Ik ben er nog niet over uit of ik de zaak ga overnemen. Ik zie dat mijn vader lange dagen maakt, omdat wij een klein familiebedrijf zijn en mijn vader eigenlijk alles zelf doet: offertes maken, de planning, de administratie en dan ook nog vaak mee met verhuizen. Ik zie dat dat een zware belasting is die erg veel tijd en energie kost. Ik vind het ook best wel heel wat om de verantwoording te dragen voor al die taken tegelijk. Daarom blijf ik nog lekker doorwerken als verhuizer, chauffeur en straks ook als voorman.”

Wat zijn jouw sterke kanten?

“Dat zijn mijn optimisme en positiviteit op de werkvloer. Als het werk lekker loopt, gooi ik er graag een grapje tussendoor om de werksfeer gezellig te houden. Ook geef ik graag complimenten aan mijn collega’s als ze goed werk verrichten. Dat houdt het voor iedereen leuk.”

Ontstressen

“Minder leuk vind ik de dozenritjes die je af en toe moet doen na een lange dag verhuizen. Maar dit hoort er uiteraard ook bij. Ik vind het enorm fijn om lekker fysiek bezig te zijn met dit werk. Elke dag is anders en je komt met veel verschillende mensen in aanraking. Ook kan ik er echt van genieten als ik de vrachtwagen in een krappe straat heb gemanoeuvreerd. Ik neem ook graag de stress weg bij nerveuze klanten. ’s-Morgens zijn zij helemaal gespannen en weten niet hoe het allemaal moet gaan lukken. Vervolgens halen wij super professioneel het huis leeg. Dan beginnen we al wat te kalmeren. Aan het einde van de dag zeggen ze dan: Wat was het eigenlijk een leuke dag! Hier haal ik enorm veel voldoening uit.”

Bron: vakblad Verhuizen 2022-2

MEER NIEUWS