Sander Droog van Voerman International

ONDERNEMENDE PROJECTMANAGER, CONSULTANT EN ZEILER

Sander Droog van Voerman International. Het kan soms raar lopen in het leven. Na de middelbare school had Sander Droog diverse bedrijven: van eieren verkopen tot webshops in clubkleding. Na jaren hard werken is zijn droom eindelijk uitgekomen: zeilen rond de wereld met zijn vriendin op hun zeilschip Blue Beryl. En oh ja, af en toe afmeren bij thuishaven Voerman International voor wat zakelijke uitdagingen.

“Sinds mijn middelbare school heb ik verschillende ondernemingen gehad: van eieren verkopen tot webshops in clubkleding. Na jaren hard werken is mijn droom uitgekomen,” aldus Sander Droog. “Ik zeil momenteel met mijn vriendin de wereld rond op ons zeilschip Blue Beryl. We hebben lange tijd op het schip gewoond en enorm hard geklust om dit mogelijk te maken. Inmiddels liggen we in Frans-Polynesië en zijn we halverwege onze wereldreis. Af en toe komen we terug naar Nederland om familie en vrienden te zien en om te werken, zodat we onze reis kunnen vervolgen. Voerman voelt dan als een prettige thuishaven, waar ik projecten oppak op de momenten dat ik in Nederland ben.”

Wat is jouw stip op de horizon?

“Dat is het enerzijds het volbrengen van onze reis rond de wereld. Ik kan niet wachten om deze volgend jaar te vervolgen. We hebben enorme pech gehad afgelopen jaar. Onze mast is midden op de Grote Oceaan over boord gegaan. Een grote uitdaging dus. Na 34 dagen dobberen op zee zijn we uiteindelijk aangekomen in Frans-Polynesië. Een bizarre overlevingstocht, maar we hebben het gered. De andere stip is de voltooiing van de nieuwbouw van Voerman International.”

Sander Droog van Voerman International zeilend rond de wereld.

Sander Droog van Voerman International, zeilend rond de wereld.

Hoe ben je bij Voerman International terechtgekomen?

“Tijdens het WK Hockey in Den Haag werkte ik samen met Voerman. Met mijn bedrijf verzorgde ik de merchandise voor het WK Hockey. De samenwerking verliep zo goed dat we met elkaar door wilden. Onder leiding van Wiebe van Bockel heb ik mij in een aantal jaar het verhuisvak eigen gemaakt.”

Wat doe je bij Voerman International?

“Bij de Voerman Group heb ik op bijna elke afdeling mijn steentje bijgedragen: sales, accountmanagement, relocatie, speciale projecten en IT-oplossingen voor de verhuisindustrie. Momenteel ben ik werkzaam als projectmanager en houd ik me bezig met verschillende grote uitdagingen. Het grootste project is de bouw van een prachtige nieuwe loods en kantoor. Voerman is vorig jaar al verhuisd naar een tijdelijke locatie en binnenkort kunnen we verhuizen naar het nieuwe pand. Een verhuisbedrijf dat zelf gaat verhuizen, daar komt heel wat bij kijken. Ook houd ik me bezig met het ontwikkelen van een nieuw warehouse managementsysteem voor de verhuisindustrie.”

Waar krijg jij energie van?

“Het samen aangaan van een uitdaging, zowel privé als zakelijk. Ik ben erg oplossingsgericht: samen met een team werken aan gestelde doelstellingen. Als coach in de sportwereld, bij onze wereldreis en in mijn huidige rol als projectmanager.”

Hoe gaat het momenteel met internationaal verhuizen?

“Je merkt dat de wereld in beweging is en dit zal altijd zo blijven. Wel zie ik de volumes afnemen. Een grote verandering de afgelopen jaren is dat er meer aandacht is gekomen voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook binnen de Voerman Group staat dit hoog op de agenda. Ik ben mede door onze wereldreis mij nog bewuster geworden van de impact die wij als mens hebben op de natuur. Het is fijn om ook binnen Voerman een rol hierin te kunnen spelen. Ons nieuwe pand wordt bijvoorbeeld klimaatneutraal.”

Vordert de nieuwbouw een beetje?

“Ons nieuwe HQ wordt echt fantastisch! De loodsen zijn groot en ruim en zijn gericht op de toekomst. Zo is het nieuwe pand CO2 neutraal en zijn we volledig van het gas af. Dit is natuurlijk iets om trots op te zijn. We verwachten in Q1 2023 te gaan verhuizen. Als de verhuizing afgerond is kan ik mijn wereldreis weer vervolgen.”

Wat zie jij als de grootste uitdagingen van de verhuisindustrie?

“De wereld staat momenteel op z’n kop. De oorlog in Oekraïne en Covid hebben veel invloed op de logistieke sector. Het is voor ons de taak hier zo goed als mogelijk mee om te gaan. De uitdaging is om dit over te brengen aan de expat: onze klant. Hier werken we hard aan door veel persoonlijk contact en de best mogelijke ondersteuning van verhuissoftware.“

Via blueberylsailing.com kunt u de wereldreis van Sander volgen.

Bron: vakblad Verhuizen 2022-6

MEER NIEUWS