
Laat Ishana maar schuiven!
“ALS JE IETS WILT, MOET JE HET ZELF DOEN”
Ishana’s weg naar de verhuisbranche was geen rechte lijn. Zij volgde de opleiding tot logistiek teamleider en liep stage bij een bedrijf in de buurt van Geijtenbeek Verhuizers in Goes. Tijdens haar stage werd ze gevraagd om mee te werken in het verhuisbedrijf. Wat begon als een tijdelijk uitstapje, groeide uit tot een passie. “Ik mocht een dagje meedraaien, en dat beviel me zo goed dat ik na mijn opleiding besloot terug te komen”, vertelt Ishana. “Verhuizen is fysiek werk, maar ook heel afwisselend. Ik houd van die uitdaging.”
Inleven in de klant
Als inboedelverhuizer moet je niet alleen fysiek sterk zijn, maar ook mentaal flexibel. Ishana legt uit: “Je hebt inzicht nodig, want je moet precies weten hoe je de spullen van een klant veilig en efficiënt in de verhuiswagen krijgt. Ook moet je goed kunnen inleven in de klant. Verhuizen is voor bijna niemand een feestje en je komt op plekken waar het soms echt niet makkelijk is.”
“JE HEBT STERKE SPIEREN NODIG, MAAR GELOOF ME, HET ZIT HEM VAAK IN HET VOORUITDENKEN EN PLANNEN”

Altijd een oplossing
Fysiek is het werk vaak zwaar, maar Ishana heeft hier geen moeite mee. “Je hebt sterke spieren nodig, maar geloof me, het zit hem vaak in het vooruitdenken en plannen. Als ik iets niet kan tillen, vraag ik om hulp. Er is altijd een oplossing”. In de verhuisbranche is het nog steeds bijzonder om als verhuizer een vrouw te zijn, merkt ook Ishana.
Steun
“Soms zie ik collega’s of klanten twijfelen als er zware dingen getild moeten worden. Dan vraag ik mezelf wel eens af: Waarom zou ik dat niet kunnen? Ik ben toch niet minder dan een man?”. Toch heeft ze nooit het gevoel gehad zich extra te moeten bewijzen. “Ik laat niet over me heen lopen. Als ik een probleem tegenkom, dan los ik dat meteen op. Het is gewoon belangrijk om je eigen kracht te erkennen.” Op de werkvloer ervaart Ishana veel steun van haar collega’s. “In het begin waren er wel wat opmerkingen, zoals ‘lukt dat jou wel?’ als ik iets zwaars moest tillen. Maar na een tijdje weten ze wat ze aan me hebben.” Voor Ishana is het bepalend of ze haar werk goed doet, met een proactieve houding en zichzelf blijven uitdagen.
“IK WIL DE INS EN OUTS VAN HET VAK KENNEN, ALLE CURSUSSEN VOLGEN DIE ER ZIJN. MISSCHIEN WIL IK IN DE TOEKOMST ZELFS MIJN EIGEN VERHUISBEDRIJF STARTEN.”

Verder ontwikkelen
Een van de mooiste ervaringen die Ishana heeft meegemaakt, was een verhuizing naar Italië. “Ik had net mijn rijbewijs gehaald en kreeg de kans om een klus alleen te doen. Het was een kleine verhuizing, maar het was voor mij een grote stap. Ik reed door Europa, sprak Engels met de klanten en kwam erachter dat ik veel meer kon dan ik dacht. Het gaf me enorm veel vertrouwen.” De ambitie van Ishana is helder: zij wil alles leren over het verhuisvak en zich verder ontwikkelen. “Ik wil de ins en outs van het vak kennen, alle cursussen volgen die er zijn. Misschien wil ik in de toekomst zelfs mijn eigen verhuisbedrijf starten”, vertelt ze vastberaden.
Voor nu richt ze zich op het leiden van verhuizingen en het verder ontwikkelen van haar organisatorische vaardigheden, zoals het maken van offertes en het plannen van projecten. Gewoon doen! Ishana heeft één boodschap voor vrouwen die twijfelen over een carrière in de verhuisbranche: “Gewoon doen! Het is een afwisselende baan, je hebt veel contact met klanten en je maakt een verschil. Het is hard werken, maar zeker niet zo zwaar als het lijkt. Er zijn genoeg hulpmiddelen om het werk makkelijker te maken. En als je van afwisseling houdt, is dit echt een baan voor jou. “Wat de toekomst brengt? Ishana is er duidelijk over. “Over vijf jaar sta ik nog steeds in de verhuisbranche, maar misschien met een andere functie. Mijn doel is om alles te leren, mijn eigen zaak op te zetten en de doelen die ik nu heb behaald, te overtreffen.”
Bron: vakblad Verhuizen 2024-6