"Jonge mensen zijn de toekomst"

“Jonge mensen de toekomst van de branche”, aldus Richard Dijkstra. Richard viel tijdens de opleiding Inboedelverhuizer op door zijn passie voor het vak en zijn bereidheid om te leren. Hij belandde na een opleiding Sportkunde in het Utrechtse familiebedrijf Drenth verhuizingen, maar sluit een terugkeer naar de sport niet uit. Volgens de jeugdsporttrainer heeft de jeugd de toekomst: “Dit geldt zeker ook in de verhuisbranche.”

Passie voor sport

De 25-jarige Richard is samen met zijn vriendin geboren en getogen in Nederhorst den Berg. “Ik heb de opleiding Sport en Bewegen gevolgd, bij InHolland Haarlem. Tegenwoordig wordt het Sportkunde genoemd. Eigenlijk alles wat bij sport en bewegen hoort komt, kwam langs tijdens deze opleiding: anatomie, sportmanagement, voeding en diëtiek. Maar ook het begeleiden van sporten met kinderen, ouderen, gehandicapten en volwassenen waren erg belangrijk. Mijn doel is om uiteindelijk wel binnen de sport te gaan werken. De afgelopen jaren is er veel veranderd binnen de sportbranche. Het is dus nog even afwachten welke kant ik hierbinnen op zou willen gaan. “

Hoe ben je in 2016 bij Drenth Verhuizingen terechtgekomen?

“Via mijn vriendin ben ik eigenlijk in het familiebedrijf van haar ouders gerold. Het begon met een zomervakantie tussen mijn studie door met werken. Na mijn studie ben ik eigenlijk in vaste dienst gekomen bij Drenth Verhuizingen omdat het werk me toen al erg beviel. Ik ben inmiddels 4,5 jaar in vaste dienst en dit bevalt mij nog steeds erg goed!”

Wat doe jij precies in het verhuisbedrijf?

“Mijn werkzaamheden wisselen vaak. Als we een verhuizing van A naar B uitvoeren, zijn we meestal met een vaste crew. Dit is fijn werken, omdat je van iedereen weet wat je wel en niet kunt verwachten; zoals bij export moeten verpakken of afleveren. Tijdens vakanties komt het ook voor dat ik op kantoor zit. Het is dan erg leuk om voor verhuisklanten zelf de taxatie in te plannen, en als ze uiteindelijk ook voor ons kiezen, hen dan weer te verhuizen. Vooral de afwisseling in werkzaamheden maken het tot een erg leuke baan.”

"Jonge mensen zijn de toekomst", Richard Dijkstra van Drenth Verhuizingen

Voetbaltrainer

“Mijn grootste hobby is voetbal. Zelf speel ik in het tweede elftal van vv Nederhorst en trainen we twee keer in de week. Sinds twee jaar spelen we de wedstrijden op zaterdag en dat bevalt me prima. Om naast mijn baan als verhuizer ook te sporten, is het erg lekker om de zondag als vrije dag in te plannen. De zondag is vaak de dag dat mijn vriendin en ik wat leuks inplannen en even afstand te nemen van de drukke werkweek. Buiten het zelf voetballen om ben ik ook trainer/coach van de JO18-1 dit jaar. Dit is een jeugdteam met jongens die ik al vanaf kleins af aan mag trainen. Jonge mensen zijn de toekomst. Het is dan ook ontzettend leuk om iedereen groter te zien worden en mooie momenten met elkaar te beleven.”

Wat merken jullie bij Drenth Verhuizingen van corona?

“Gelukkig hebben we bij het verhuizen erg weinig last van de maatregelen en het ziekteverzuim. Het is sinds het begin van corona pas tweemaal voorgekomen dat iemand een week in quarantaine moest. Verder hebben we heel zelden zieken. We zijn blij zijn dat we op elkaar kunnen rekenen.“

Jonge mensen zijn de toekomst

“Ik denk dat het erg goed zou zijn voor de verhuisbranche als er meer jonge aanwas in werknemers komt. Ik merk dat het werk erg is veranderd sinds vroeger en er nu anders naar dingen wordt gekeken. Veel jonge mensen komen met nieuwe ideeën. Met die inbreng ligt er een mooie toekomst voor de gehele branche.”

Bron: vakblad Verhuizen 2021-6

MEER NIEUWS