Janco Romeijn van Mondial R. Vlot

ALS EEN VIS IN HET WATER IN DE VERHUISBRANCHE

Janco Romeijn is al 14 jaar een trouwe werknemer van Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen. Hij groeide hier door de jaren heen van bijrijder naar taxateur en geeft inmiddels ook leiding aan de verhuisafdeling. En als kers op de taart trouwde hij in 2021 met de vrouw die hij leerde kennen bij Vlot, de plek waar hij zich als een vis in het water voelt.

Janco Romeijn van Mondial R. Vlot

De 31-jarige Janco is samen met zijn vrouw woonachtig in het mooie Goudriaan. “Mijn vrouw en ik hebben een aantal jaren samengewerkt op de verhuisafdeling bij Vlot, dus wij zagen elkaar niet alleen thuis, maar ook op het werk. Inmiddels heeft zij een andere baan en zit ik nog steeds op mijn oude stek. Naast mijn werk ga ik graag uit eten en spreek ik af met vrienden. Verder ben ik sportief op het voetbalveld en vind ik het leuk om te schaatsen.”

Janco Romeijn van Mondial R. Vlot

Hoe ben je in de Verhuisbranche terecht gekomen?

“Na mijn middelbare school wist ik niet goed wat ik wilde worden en welke opleiding ik wilde volgen. Mijn oom Jan Wouter (Vlot) bood destijds aan om bij hem te komen werken en dat ik via STL mijn chauffeursopleiding kon behalen. In de loop van de tijd zouden wij zien of het vak mij zou bevallen. Het beviel zo goed dat ik niet meer ben weggegaan. De afgelopen jaren heb ik alle facetten van het verhuisvak gezien. In de verhuisbranche is elke dag anders en altijd weer een nieuwe uitdaging.”

Wat doe jij binnen R. Vlot?

“Sinds een aantal jaren houd ik me bezig met de verkoop van de verhuizingen, zowel particulier als zakelijk. Ook geef ik al 1,5 jaar leiding aan de verhuisafdeling, de aansturing van de verhuizers en de taken die daarbij horen. Het is erg leuk dat je op die manier het hele traject van taxatie tot facturatie van een verhuizing meemaakt. Ik vind het fijn als een verhuizing van voor tot achter soepel  verloopt.”

Wanneer was jouw laatste opleiding?

“Vorig jaar heb ik de opleiding projectleider bij Verhuiscollege gevolgd om mijn kennis te verbreden en nog meer te leren over de zakelijke verhuismarkt. Bij Vlot doen we minder zakelijke dan particuliere verhuizingen, maar op termijn willen we ook op de zakelijke markt actief worden. Veel onderdelen van de opleiding heb ik in de praktijk al gedaan en meegemaakt. Toch zijn er altijd weer dingen die je makkelijker of beter kan doen en daarom ook is de opleiding erg leerzaam. Verder waren de verhalen en ervaringen van de andere deelnemers leerzaam en interessant.”

Hoe kijk jij naar de toekomst?

“In de 14 jaar dat ik in de verhuisbranche werk, heb ik al verschillende veranderingen gezien. Er zijn diversen diensten bij gekomen en is het niet meer alleen verhuizen van A naar B. De komende jaren verwacht ik dat dit zo blijft en dat je als verhuizer mee moet gaan in de innovaties en behoeften van de klant. Ook op het gebied van duurzaamheid verwacht ik dat de komende jaren genoeg zal veranderen. Als Vlot zijn wie hier al jaren voortvarend mee bezig. In de hoeveelheid werk zitten er altijd pieken en dalen in de markt, maar laten we hopen dat deze enigszins stabiel blijft.”

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

“Lastige vraag! Zolang ik het naar mijn zin heb bij R. Vlot en met plezier naar mijn werk ga, dan is de kans groot dat ik nog op dezelfde plek zit. Maar je weet nooit wat de toekomst brengt.”

Bron: vakblad Verhuizen 2023-1

MEER NIEUWS