De passie van Wim Verdouw

De passie van Wim Verdouw, adjunct bij Kattenberg Verhuizingen. Bourgondische sporter Wim staat voor eerlijkheid, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid. Hij hoopt deze maand voor de vierde keer zich in te zetten voor Duchenne Heroes. Wim gaat geen uitdaging uit de weg, zit vol ambities en geeft zich met passie om het verhuisbedrijf op een steeds hoger niveau te brengen.

Wie is Wim?

“Geboren en getogen in Nunspeet, 57 jaar jong en getrouwd met Wilna. Samen genieten we van twee zonen, twee schoondochters en drie kleinzonen. Wij zijn lid van een (protestantse) samenwerkingsgemeente. Ik ben een bourgondische sporter en geniet van MTB-en, racefietsen en hardlopen. In september 2021 hoop ik me voor de vierde keer in te zetten voor de mooie offroadtocht van Duchenne Heroes, ten bate van kinderen en jonge mannen met Duchenne spierdystrofie.”

Wim Verdouw's passie voor Kattenberg Verhuizingen

De passie van Wim Verdouw

“Langer dan mijn huwelijk met Wilna heb ik een samenlevingscontract met Kattenberg Verhuizingen. Gert Kattenberg zocht iemand naast zich, waarmee hij het verhuisbedrijf kon laten groeien en zo ontstond de nauwe en intensieve samenwerking waarmee we van vijf werknemers in 1984 groeiden naar 60 werknemers in 2021. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de administratie, verzekeringen, KVGM, P&O en voor een deel facilitaire en commerciële zaken (reclame/drukwerk).”

Hoe ben je in de verhuisbranche verzeild geraakt?

“Toen ik in 1984 wachtte op de oproep voor militaire dienst en een tijdelijke baan zocht, belde ik aan bij mevrouw Kattenberg om te vragen of Gertie ook thuis was. “Gért is er niet” gaf ze aan en ik voelde een slechte start. Iedereen zei toch altijd Gertie, maar dat was schijnbaar niet de naam waarmee zij haar man riep om aan te geven dat het eten op tafel stond…. Toch was dat het begin van een 37 jarig dienstverband. In al die jaren heb ik me hard gemaakt voor kwaliteit, dat is: luisteren naar de wensen van je klant, en betrouwbaarheid. Als je hun wensen niet kent, kan je daar ook niet aan voldoen. En dan wil ik nog een stap verder gaan, want het is juíst de uitdaging om niet te voldoen aan de verwachting van de klant, maar om die ruimschoots te overtreffen.”

“Kwaliteit is luisteren naar de wensen van je klant”

Ups and downs in het verhuisvak

“Hoogtepunten in die 37 jaar zijn het feit dat onze vorstin haar respect, waardering en vertrouwen uitsprak met het predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”. Ook de TLN Ondernemersprijs 2017 was een grote waardering en de ISO trajecten, met name de pilot voor het Multisite Management Systeem van Mondial Movers. En onlangs de nieuwe opslagloods met geautomatiseerde kraanbaan. Dieptepunten waren er ook. Het verlies van vier collega’s en de twee  (bedrijfs)ongevallen in 1994 en 2001 waarbij een 19-jarige en 18-jarige collega om het leven kwamen.”

Zie jij veranderingen in de verhuismarkt?

In al die jaren eigenlijk. In de jaren ‘80 ging je met dozen naar de klant, omdat deze werkte bij een overheidsinstantie. Iedere taxatie was een boeking. Langzaamaan kwamen de tenders vanuit de overheid en daarmee ook de samenwerkingsverbanden.”

“Het is mijn grote wens dat ik bij onze bestaande en nieuwe medewerkers kwaliteit, milieu en ISO in het DNA kan krijgen”

Waar sta jij over 5 jaar?

“Dan ga ik nadenken over mijn eventuele (vroeg) pensioen. En daarmee geen ambities meer? Integendeel! Ik zie er naar uit dat we onze nieuwe kantoren met de logistieke hal in gebruik nemen. Alles weer op één locatie. In 2020 is Mondial Kattenberg Verhuizingen overgegaan naar Henk Kattenberg. Ik hoop ook hem voor meer dan 100 procent van dienst te zijn. En het is mijn grote wens dat ik bij onze bestaande en nieuwe medewerkers kwaliteit, milieu en ISO in het DNA kan krijgen. Jonge gasten enthousiast maken voor de wondere wereld die verhuizen heet! Mijn geliefde bedrijf op een steeds hoger niveau krijgen, waarbij onze klanten terug kijken op hun verhuisdag waarbij ze volledig ontzorgd werden door de verhuizers van Mondial Kattenberg Verhuizingen en dat met enthousiasme delen met hun collega’s, familie en vrienden.”

Bron: vakblad Verhuizen 2021-4

MEER NIEUWS